Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Extra
Rovaniemi Airport
Santa Claus Village
Vakanties

Op deze website is heel wat interessante informatie terug te vinden over Rovaniemi in het algemeen, maar hoe zit het nu met Rovaniemi specifiek op vlak van vakantiebestemming? Steeds meer mensen uit Nederland en België kiezen er voor om een (wintersport)vakantie door te brengen in Rovaniemi, maar waarom? Op deze pagina halen we enkele goede redenen aan waarom ook u er voor zou moeten kiezen om eens op vakantie te gaan naar Rovaniemi. De stad en regio hebben immers erg veel te bieden voor liefhebbers van de winter en de natuur en ook kinderen zullen hier absoluut de tijd van hun leven beleven.

Maak kennis met de Kerstman
Het is uiteraard een open deur intrappen, maar Rovaniemi is de woonplaats van de enige echte Kerstman! Althans eigenlijk is dat niet helemaal correct, want de Kerstman heeft zijn eigen dorp "Santa Claus Village" dat is gelegen op een afstand van zo'n 8 kilometer van Rovaniemi zelf. Het hele jaar door kan je er een bezoek brengen aan het huis van de Kerstman die uiteraard in het centrum van het dorp is terug te vinden. Laat u meeslepen in de sfeer van Kerstmis die hier het hele jaar door hangt en vergeet ook af en toe zeker niet om eens naar beneden te kijken. Santa Claus Village staat namelijk eveneens bekend omwille van het feit dat de Antarctische poolcirkel er doorheen loopt (aangeduid met een witte lijn die vooral tijdens de winter vaak bijzonder lastig te vinden is). Voor kinderen is ook Santapark, een heus ondergronds pretpark, absoluut de moeite waard.

Rovaniemi airport
Hoe komt het dat Rovaniemi door de jaren heen zo populair is geworden en mensen niet gewoon naar Santa Claus Village gaan? Daar zijn verschillende goede redenen voor. De omgeving van Rovaniemi is namelijk erg populair bij wintersporters. Mensen boeken er vaak een mooie sneeuwwandeling, nemen er de sneeuwscooter, gaan er met een rendier op uit, etc. Verder beschikt Rovaniemi over een luchthaven en niet zomaar een luchthaven, Rovaniemi Airport is de vijfde grootste luchthaven van Finland. Door de aanwezigheid van deze luchthaven is Rovaniemi prima bereikbaar en dat voor vluchten van over de hele wereld. De luchthaven ligt overigens op amper 10 kilometer van het stadscentrum van Rovaniemi.

Verschillende mogelijkheden om te overnachten
Dat het toerisme de voorbije jaren aanzienlijk is toegenomen in Rovaniemi en haar omgeving blijkt ook uit het groeiende aanbod aan accommodaties. Tegenwoordig kunt u in Rovaniemi dan ook verschillende mogelijkheden terugvinden om te overnachten. Denk hierbij niet alleen aan hotels overigens, maar ook appartementen en zelfs complete chalets behoren tot de mogelijkheid. Het mooie is ook dat veel van de accommodaties zijn gebouwd in een typische stijl en zijn voorzien van veel hout. Hoe koud het buiten dan ook mag zijn, binnenshuis geniet u steeds van een heerlijk warm gevoel. Tot slot zijn er accommodaties terug te vinden voor ieders budget waardoor werkelijk iedereen over de mogelijkheid beschikt om kennis te maken met Rovaniemi in Fins Lapland.

Tal van winterse mogelijkheden
Rovaniemi staat net als andere delen van Fins Lapland bekend omwille van haar uitgebreide mogelijkheden die vooral tijdens de wintermaanden heel wat geïnteresseerden lokken. In eerste instantie is het er bijvoorbeeld mogelijk om prachtige tochten met de sneeuwscooter, huskey's en / of rendieren te maken. Iedereen heeft er ooit wel al eens van gedroomd om dergelijke tochten te kunnen ondernemen, wel nu is het perfect mogelijk in Rovaniemi! Daarnaast komen ook wintersporters hier aan hun trekken. Hoewel Rovaniemi op dit vlak die andere plaats in Fins Lapland Kuusamo moet laten voorgaan is het zeker ook een interessante bestemming voor langlaufers.

 

© 2010 - 2013 Rovaniemi.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Adverteren | Links