Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Extra
Rovaniemi Airport
Santa Claus Village
Webcams

Vooraleer u naar Rovaniemi in Lapland gaat afreizen kan het altijd leuk zijn om al eens kennis te maken met de omgeving waarin u zult verblijven. Natuurlijk kunt u foto's kijken, maar het is toch helemaal anders om te weten hoe het er "live" ter plaatse allemaal op dit ogenblik aan toe gaat. Daarom hebben we er voor gekozen om op deze pagina een aantal mooie webcams te verzamelen die u een goed beeld zullen geven van de mogelijkheden in en rond Rovaniemi alsook van bijvoorbeeld de huidige weersomstandigheden. Zeker wanneer u tijdens de winter op reis gaat naar Rovaniemi loont het absoluut de moeite om regelmatig eens deze webcams te raadplegen.

 

Een ander voordeel aan de onderstaande webcams van Rovaniemi is dat ze u kunnen helpen bij het kiezen van een accommodatie. Verspreid over Rovaniemi en de directe omgeving zijn verschillende hotels terug te vinden. Wanneer u specifieke eisen heeft op vlak van ligging is het door middel van een webcam erg eenvoudig mogelijk om uit te zoeken waar u het best uw accommodatie kunt boeken. Tot slot, Rovaniemi is niet voor niets de woonplaats van de kerstman. Hou de webcams in het oog en misschien ziet u hem wel opeens verschijnen!

1. Stadscentrum van Rovaniemi
De eerste webcam die we graag aan u voorstellen geeft u een duidelijk beeld van een stukje van het stadscentrum van Rovaniemi. Erg leuk is dat u links op de webcam steeds de actuele temperatuur kunt zien. Merk ook het grote temperatuursverschil op tussen de zomer en de winter. Hoe dan ook is dit een interessante webcam voor iedereen die een glimp wil opvangen van Rovaniemi.

Webcam Rovaniemi, Lordin Aukio, Finland - Europa, Finland, RovaniemiRovaniemi

2. Weg 4 van Rovaniemi naar Kemi
Heeft u een auto gehuurd om te gebruiken tijdens uw vakantie in Rovaniemi? In dat geval zult u er wel graag op de hoogte van willen zijn hoe het is gesteld met de plaatselijke wegen. Tijdens de zomer vormen de wegen uiteraard geen probleem, maar in het putje van de winter wil dat wel eens helemaal anders uitpakken. De onderstaande webcam zorgt er in ieder geval voor dat u een glashelder beeld krijgt van de wegcondities in en rond Rovaniemi.

Webcam Rovaniemi, road 4 to Kemi, Lappi, Finland - Europa, Finland, RovaniemiRovaniemi

3. Jätkänkynttilä bridge
De zogenaamde Jätkänkynttilä bridge is ongetwijfeld één van de absolute boegbeelden van de stad. Wanneer u een foto ziet van Rovaniemi dan prijkt daar negen op tien de Jätkänkynttilä bridge op. Ook ter plaatse zult u merken dat veel van de aanzichtkaarten van de stad en het gebied zijn voorzien van deze statige brug. De onderstaande webcam geeft u een beeld van de brug en is gedurende het hele jaar absoluut een kijkje waard.

Webcam Rovaniemi, Jätkänkynttilä bridge, Lappi, Finland - Europa, Finland, RovaniemiRovaniemi 

 

© 2010 - 2013 Rovaniemi.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Adverteren | Links